Trainingskamp en corona-verkenning in Luxemburg

Trainingskamp en corona-verkenning in Luxemburg

Is er een betere training voor de bergen dan naar de bergen gaan? Volgens ons niet, dus zo zaten wij samen in onze gele bus op weg naar Luxemburg. We hadden zin om ons voor te bereiden op onze komende wandeltrektochten en alpiene avonturen! Onze spieren, conditie en technische loopvaardigheden zijn voor het eerst na de winter weer beproefd in heuvelachtig terrein met lekker veel rotsen en gladde boomwortels, met als kersje op de taart een laagje verse sneeuw! Tegelijkertijd konden we mooi uittesten hoe de Covid-regels in Luxemburg gehanteerd worden. Dat beviel ons erg goed: prima voorzorgsmaatregelen en zelfs de terrassen gingen afgelopen donderdag weer open!

Wandelen en trainrunnen in Klein Zwitserland

Rondom Berdorf en het Müllertal is het heerlijk wandelen en trailrunnen. Door de vele heuvels en rotsen noemt men het hier ook wel Klein Zwitserland. Het is een bosrijk gebied met ingesleten rivieren waardoor er flink wat hoogtemeters te maken zijn; ideaal trainingsterrein. Daarbij zijn er veel kloven en spleten om doorheen en overheen te klauteren, dus dat maakt het extra leuk. Het overtrekkende koufront maakte het wel een beetje fris, maar gelukkig hadden we onze warme donzen slaapzakken en jassen mee. En de sneeuw gaf het wel een vleugje magie. Al met al een aantal erg geslaagde dagen!

Reizen tijdens Corona-lockdown

Het officiële advies van de Nederlandse overheid is “blijf thuis”, toch heeft Luxemburg zijn grenzen wel opengesteld. De campings zijn open en sinds afgelopen week zijn ook de terrassen weer open gegaan. Wel zijn er aangepaste veiligheidsmaatregelen, zoals wachten totdat je een tafel aangewezen krijgt en een mondkapje dragen als je niet aan je tafeltje zit. Ook op de camping moet je in de sanitaire gebouwen een mondkapje op. Verder is er een avondklok tussen 23:00 en 6:00. Het advies vanuit Nederland is om bij terugkomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Het ‘gevaarlijkste’ uitstapje bij ons was de supermarkt (en die was een stuk rustiger dan in Nederland), dus wij voelden ons corona-technisch heel veilig.

Lee Trail Hemelvaarttrekking: 13 t/m 16 mei

Ben je zelf ook toe aan een Covid-proof uitstapje? Met Hemelvaart organiseren we een lang wandelweekend in Luxemburg. We zullen kamperen op campings en desgewenst kunnen we je tas vervoeren met de auto zodat je met een lekkere lichte rugzak kan lopen.

Heb je vragen of wil je je inschrijven? Kijk dan hier of laat een bericht achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *