Kungsleden - Zweden

Sneeuwschoentocht langs berghutten**** - 18 t/m 26 maart 2022

Kungsleden-trail

Op sneeuwschoenen doorkruizen we het hoge noorden van Zweeds Lapland met de Kungsleden-trail als leidraad. We lopen boven de poolcirkel en hebben in maart grote kans het Noorderlicht te zien. De route voert ons rondom de hoogste berg van Zweden, de Kebnekaise (2106 m). We overnachten in comfortabele onbemande berghutten, vaak met sauna. Een reis voor iedere avonturier die houdt van zuivere lucht, onaangetaste natuur en een eindeloos wit winterlandschap.

Hoogtepunten:

Zweeds Lapland in de winter

De Kungsleden is een 425 km lang wandelpad in Zweeds Lapland. Het loopt van Abisco in het noorden naar Hemavan in het zuiden. Ons traject telt 183 km en ligt geheel boven de poolcirkel. De route loopt hier langs de hooggebergten van de Kebnekaise en de Sarek. Brede dalen met steile hellingen, scherpe bergruggen en uitgestrekte gletsjers maken dit tot het meest alpiene gebied van Zweden.

Het klimaat is er ook naar: in maart liggen de temperaturen rond de -10 graden, een echt arctisch  of toendraklimaat. Gelukkig is het weer in maart vrij stabiel en voelt de kou wel prettiger aan dan de waterige kou van Nederland. En een groot voordeel in maart: het is de maand met de meeste zonneactiviteit waardoor je veel kans hebt om het Noorderlicht te zien.

Foto's