Dolomieten

Trektocht langs berghutten - Italië ****

Nazomeren in Italië

De Dolomieten zijn een uitstekende uitvalbasis voor sportieve vakanties. Wij maken een trekking van hut naar hut door beboste dalen, alpenweide en rotsige bergen, langs kliffen en steile torens, en idyllische meertjes. Hierbij rijgen we verschillende Alta Via’s aan elkaar. Wij beginnen op relatief makkelijke paden om vervolgens meer de technische uitdagingen aan te gaan tijdens de tweede helft van de reis. En ’s avonds kunnen we weer op krachten komen in de gezellige hutten.

Hoogtepunten:

NP Fanes-Sennes-Prags en de Sextener Dolomieten

De Dolomieten zijn een gebergte in Italië en deel van de Zuidelijke Kalkalpen. Wij gaan naar de Noordelijke Dolomieten, Zuid-Tirol. In 2009 is het gebied uitgeroepen tot Werelderfgoed van UNESCO en niet voor niets! Het is een heel afwisselend gebied met plukken bergmassieven die boven de horizon uittoppen, alpenweiden en beboste dalen. Naast adembenemende vergezichten en prachtige zonsonder- en opgangen, krijgen we ook uitdagende klimmetjes, afdalingen en technische passages voor onze kiezen. 

We doorkruizen de Dolomieten langs de beroemdste trekpleisters: Lago de Braies, Cinque Torre, Drei Zinnen. Dit doen we door 3 à 4 Alta Via’s (“hoge wegen”) aan elkaar te verbinden in een eigen ronde met Cortina in het midden. 

September is de maand bij uitstek voor een tocht door de Dolomieten. Het weer is wat rustiger; het regent gemiddeld minder dan in andere delen van de Alpen en de temperatuur is niet meer zo heet als in de zomer. Ook is het toeristische hoogseizoen aan zijn eind, waardoor het wat rustiger is.

Foto's