Het reisprogramma van BergBeleving 2022

Inspriratie als leidraad

Reizen gaat over meer dan alleen je voortbewegen van punt A naar punt B. Het begint met inspiratie; een goed idee dat je zin geeft om iets nieuws te ontdekken. Die geestdrift vind je terug in onze reizen, want wij bieden alleen reizen aan naar plekken waar we zelf heen willen! 

Gelukkig is Corona aardig onder controle en kunnen we weer met vertrouwen onze aandacht richten op het aankomende winterseizoen. Voor de zekerheid heeft de VvKR richtlijnen opgesteld, lees er meer over in ons Covid-19 protocol.

Zelf een reis samenstellen?

Wil je al jaren naar een bepaalde bestemming en/of heb je een vast gezelschap met wie je wilt gaan? Wij kunnen ook voor de kennis en kunde zorgen bij op maat gemaakte reizen. We denken dan mee met jullie reisplan en werken deze voor jullie situatie verder uit. Stuur ons een bericht voor meer info.

Groeten uit Bulgarije...

Ook afgelopen zomer zijn we op pad geweest met BergBeleving. Benieuwd hoe het geweest is? Lees dan: Bulgarije, land vol verrassingen!

IMG_20210815_090724

Huttentocht op sneeuwschoenen ***

Ga mee naar het Kleinwalsertal in de Allgäuer Alpen, een relatief sneeuwzeker gebied. We maken een vierdaagse trekking langs twee berghutten. Inclusief instructie over lawines en looptechniek op sneeuwschoenen.

Datum: 17 t/m 21 januari 2022 (5 dagen)
Prijs: € 652,-

10% korting in oktober € 586,80
5% korting in november € 621,30

Huttentocht op sneeuwschoenen ****

7 dagen lang volgen we de Kungsleden – Koningsweg – in Zweeds Lapland. Een tocht in de wildernis, maar ’s avonds wel het comfort en de gezelligheid van samen binnen zijn. We slapen een paar nachten in luxe bemande hutten, maar meestal in onbemande zelfvoorzieningshutten. Zullen we het Noorderlicht gaan zien?

Datum: 18 t/m 26 maart 2022 (9 dagen)
Prijs: € 1536,-

10% korting t/m november € 1382,40
5% korting in december € 1459,20

Trektocht langs gîtes *** - najaar 2022

Een gebied dat Rosa aan het hart ligt! Na vele bezoekjes hebben we de leukste wandelingen aan elkaar geregen voor een meerdaagse trekking. We lopen over rotsgraatjes met prachtig uitzicht, maar ook door bos, lavendelvelden en oude olijfgaarden. ’s Avonds  kunnen we genieten van de bourgondische Provençaalse keuken.

Datum: september/oktober 2021 (9 dagen)
Prijs: 1160,- (richtprijs, onder voorbehoud)

Globale zwaarte

Welke reis past bij jou? Dit is afhankelijk van je ervaring, conditie en je wensen. De “zwaarte” van een reis is afhankelijk van vele factoren. Zo loop je makkelijker 15km met 1500m hoogteverschil weg over mooie paden en met een lichte rugzak, dan klauterend over blokken met een volledige kampeeruitrusting. Bij elke reis hebben we bij “Voor wie?” beschreven voor wie een reis geschikt is. Voor het overzicht hebben we de reizen een aantal sterren (*****) gegeven.

*** = prima te doen voor iedereen met een goede basisconditie. Veel wandelervaring is niet noodzakelijk.

**** = geschikt voor mensen met een goede conditie die al enige ervaring hebben met trektochten. Er komt vaak technisch lastiger terrein in voor en/of langere dagen met meer hoogtemeters. Het zijn vaak huttentrektochten waarbij we lopen met een relatief lichte rugzak.

***** = geschikt voor de ervaren trekker die houdt van een uitdaging. Deze reizen vragen conditioneel meer uithoudingsvermogen en vaak gaan we (wild)kamperen, dus lopen we met een zware rugzak door afgelegen gebieden.