Ons programma voor 2021/2022: Inspiratie als leidraad

Reizen gaat over meer dan alleen je voortbewegen van punt A naar punt B. Het begint met inspiratie; een goed idee dat je zin geeft om iets nieuws te ontdekken. Die geestdrift vind je terug in onze reizen, want wij bieden alleen reizen aan naar plekken waar we zelf heen willen! 

Hopelijk kunnen we dit seizoen weer mooie touren maken, maar mocht Corona roet in het eten gooien, dan krijg je gegarandeerd je geld terug. Lees meer over ons Covid-19 protocol.

Boek & vertrek gegarandeerd!

Trektocht langs berghutten ****

Op deze wandeltrekking doorkruizen we het Pirin National Park. Het is een uitdagende tocht met veel hoogtemeters en zeer afwisselend terrein: blokkenvelden, luchtige graatjes en wat (makkelijk) klauterwerk, maar ook paden door bos, almen en langs riviertjes. We overnachten in eenvoudige berghutten met typisch Bulgaarse keuken.

Datum: 14 t/m 22 augustus 2021 (9 dagen)
Prijs: € 950,-

Trektocht langs berghutten ****

Dé reis voor de wandelaar die op zoek is naar meer technische uitdaging. Wij hebben een alternatieve route uitgezet, een combinatie van verschillende alta via’s en leuke wandelsteig-passages. Zeker niet voor beginners en hoogtevrees is geen optie.

Datum: 3 t/m 11 september 2021 (9 dagen)
Prijs: 1185,-

Trektocht langs gîtes ***

Een gebied dat Rosa aan het hart ligt! Na vele bezoekjes hebben we de leukste wandelingen aan elkaar geregen voor een meerdaagse trekking. We lopen over rotsgraatjes met prachtig uitzicht, maar ook door bos, lavendelvelden en oude olijfgaarden. ’s Avonds  kunnen we genieten van de bourgondische Provençaalse keuken.

Datum: 16 t/m 24 oktober 2021 (9 dagen)
Prijs: 1160,-

Huttentocht op sneeuwschoenen ***

Ga mee naar het Kleinwalsertal in de Allgäuer Alpen, een relatief sneeuwzeker gebied. We maken een vierdaagse trekking langs twee berghutten. Inclusief instructie over lawines en looptechniek op sneeuwschoenen.

Datum: 19 t/m 23 januari 2022 (5 dagen)
Prijs: € 

Huttentocht op sneeuwschoenen ****

7 dagen lang volgen we de Kungsleden – Koningsweg – in Zweeds Lapland. Een tocht in de wildernis, maar ’s avonds wel het comfort en de gezelligheid van samen binnen zijn, soms in bemande, meestal in onbemande hutten. Zullen we het Noorderlicht gaan zien?

Datum: 18 t/m 26 maart 2022 (9 dagen)
Prijs: € 

Globale zwaarte

Welke reis past bij jou? Dit is afhankelijk van je ervaring, conditie en je wensen. De “zwaarte” van een reis is afhankelijk van vele factoren. Zo loop je makkelijker 15km met 1500m hoogteverschil weg over mooie paden en met een lichte rugzak, dan klauterend over blokken met een volledige kampeeruitrusting. Bij elke reis hebben we bij “Voor wie?” beschreven voor wie een reis geschikt is. Voor het overzicht hebben we de reizen een aantal sterren (*****) gegeven.

*** = prima te doen voor iedereen met een prima basisconditie. Veel wandelervaring is niet noodzakelijk.

**** = meer geschikt voor mensen met een goede conditie die al enige ervaring hebben met trektochten. Er komt vaak technisch lastiger terrein in voor en/of langere dagen met meer hoogtemeters. Het zijn vaak huttentrektochten waarbij we lopen met een relatief lichte rugzak.

***** = geschikt voor de ervaren trekker die houdt van een uitdaging. Deze reizen vragen conditioneel meer uithoudingsvermogen en vaak gaan we (wild)kamperen, dus lopen we met een zware rugzak door afgelegen gebieden.

Zelf een reis samenstellen?

Heb je zelf een goed idee en/of al een gezelschap met wie je wilt gaan? Wij kunnen ook voor de kennis en kunde zorgen bij op maat gemaakte reizen. We denken dan mee met jullie reisplan en werken deze voor jullie situatie verder uit. Stuur ons een bericht voor meer info.