BergBeleving is een gezamenlijk project van twee gepassioneerde bergsporters: Werrie en Rosalinde Leunissen. We hebben elkaar in 2019 leren kennen in Schotland tijdens de opleiding tot Alpiene Tourenleider van de NKBV en sindsdien zijn we onafscheidelijk!

Buiten op ons best

We zijn vaak buiten te vinden, zowel in binnen- en buitenland: heerlijk hardlopen door de duinen of slapen onder ons tarpje in het bos, maar ook mooie klimavonturen in de rots en over gletsjers overal in Europa. Actief buiten zijn, en niet onbelangrijk, in goed gezelschap, dat doen wij het liefst!

Wij zijn BergBeleving!

Werrie

Werrie is sinds 1986 actief in de bergen. In de zomer maakt hij alpine trektochten en beklimmingen en in de winter tochten op sneeuwschoenen of langlaufski’s. Ook heeft hij in januari 2020 zijn IML – International Mountain Leader – opleiding afgerond en heeft daarmee een internationaal erkende licentie op zak om groepen te begeleiden in de bergen. Zijn opleiding heeft hij in Groot-Britannië genoten, vanwaar hij eerst de UK Mountain Leader titel behaald heeft. Hierdoor heeft hij veel tochtervaring in Engeland en Schotland opgedaan. Daarnaast is hij Alpien Tourenleider bij de NKBV en richt zich daar op het begeleiden van gletsjertouren.

Rosalinde

Rosalinde is van jongs af aan meegenomen naar buiten: wandelen, fietsen en kamperen zijn er met de paplepel ingegoten. Tijdens een georganiseerde reis op haar 15e heeft ze voor het eerst een trektocht door de Pyreneeën gemaakt en was meteen verkocht. Op haar 23ste is haar ‘carrière’ als reisbegeleider begonnen onder de vlag van het NIVON – de Nederlandse Natuurvrienden – eerst bij TREQ (15-25 jaar) en nu nog altijd bij SPRING (25-40 jaar). Ook zij is Alpien Tourenleider bij de NKBV, voornamelijk voor de zwaardere huttentochten en in de toekomst staan ook gletsjertochten en vreemde voettochten in verre landen op de planning.

Fotogalerij

onze avonturen