Het reisprogramma van BergBeleving

Mee met een groepsreis?

Voor groepsreizen werken we samen met andere organisaties. Je ziet onze aankomende tochten hieronder terug in het overzicht.

Werrie maakt als IML deel uit van het kernteam van bergwandelen.com en bergtrails.com. Daar begeleidt hij sneeuwschoentochten, bergwandeltrekkings en trailrunreizen. Ook is hij als kliminstructeur actief bij La Karavana. Verder kan je ons beide in het programma van bergsportreizen van de NKBV tegenkomen; Werrie meestal bij de gletsjertochten en Rosalinde bij de huttentrektochten. Rosalinde is ook actief bij Spring reizen

Zelf een reis samenstellen?

Gepersonaliseerde reizen

Wil je al jaren naar een bepaalde bestemming en/of heb je een vast gezelschap met wie je wilt gaan? Wij kunnen ook voor de kennis en kunde zorgen bij op maat gemaakte reizen. We denken dan mee met jullie reisplan en werken deze voor jullie situatie verder uit. Kijk bij Gepersonalisserde reizen voor meer info of stuur ons een bericht.

Genieten in het Kleinwalsertal - Oostenrijk

Sneeuwschoentrektocht ***

Een midweekje in de bergen en de sneeuw. Het lijkt kort, maar je bent er zo echt even helemaal uit. We overnachten in een gezellige berghut waar ’s avonds heerlijk voor ons gekookt wordt. Overdag gaan we met een lichte tas erop uit; door glooiend landschap en soms een pittig klimmetje naar een col of topje. Er leeft een grote kudde gemzen, maar of ze zich laten zien…

Wandelervaring of ervaring met sneeuwschoenen is niet nodig. 

Werrie gidst de reis voor bergwandelen.com 

Datum: 13 t/m 17 februari 2023 (5 dagen)
Prijs: € 749,-

Culinair sneeuwplezier in Zuid-Tirol - Italië

Standplaatsreis op sneeuwschoenen ***

Ontspanning en inspanning perfect in balans: we maken dagtochten vanuit een luxe hotel met uitstekende keuken. We ontdekken de valleien rondom Val d’Ultimo in Parco Nationale delle Stelvio aan de zuidkant van de Ortler. De tassen zijn lekker licht, maar we maken wel stevige dagtochten van gemiddeld 5 tot 7 uur lopen. 

Een goede conditie is wenselijk, maar ervaring op sneeuwschoenen is niet nodig.

Werrie gidst de reis voor bergwandelen.com 

Datum: 25 februari t/m 4 maart (8 dagen)
Prijs: € 1174,-

Verlaten valleien in de Queyras - Frankrijk

Sneeuwschoentrektocht langs 2 hutten ***

 

Het Parc Naturel Régional du Queyras is een prachtig afgelegen gebied in het zuiden van Frankrijk, vlak bij Italië en de iconische Monte Viso. We maken dagtochten vanuit een gîte in het vrij hoog gelegen Molines-en-Queyras en vanuit een berghut op 2500m. Prachtig uitzicht en glooiende dalen liggen in het verschiet. Ook brengen we een bezoekje aan het hoogste dorp van Frankrijk, Saint-Véran. We lopen met een lichte dagrugzak en maken dagen van gemiddeld 4 tot 6 loopuren. 

Een gemiddelde conditie is voldoende en ervaring op sneeuwschoenen is niet nodig. 

Werrie gidst de reis voor bergwandelen.com 

Datum: 11 t/m 18 maart 2023 (8 dagen)
Prijs: € 1146,-

Klimsafari - Belgische Ardennen

Sportklimcursus basis - standplaats

Vanuit het mooie La Roche-en-Ardenne leer je in 5 dagen alle ins-and-outs van het klimmen. Afhankelijk van je startniveau kan je een IT, IV of OV-single pitch certificate behalen. We doen met de bus verschillende klimgebieden aan. Slapen doen we ook in de bus! Dat maakt het een extra bijzondere ervaring.

Werrie gaat als kliminstructeur mee met La Karavana – the outdoor hostelbus.

Datum: 24 t/m 28 mei 2023 (5 dagen)
Prijs: € 685,-

Reisverhaal: Groeten uit Bulgarije...

Zomer 2021 zijn we op pad geweest met BergBeleving naar een vrij exotisch land!. Benieuwd hoe het geweest is? Lees dan: Bulgarije, land vol verrassingen!

IMG_20210815_090724

Globale zwaarte

Welke reis past bij jou? Dit is afhankelijk van je ervaring, conditie en je wensen. De “zwaarte” van een reis is afhankelijk van vele factoren. Zo loop je makkelijker 15km met 1500m hoogteverschil weg over mooie paden en met een lichte rugzak, dan klauterend over blokken met een volledige kampeeruitrusting. Bij elke reis hebben we bij “Voor wie?” beschreven voor wie een reis geschikt is. Voor het overzicht hebben we de reizen een aantal sterren (*****) gegeven.

*** = prima te doen voor iedereen met een goede basisconditie. Veel wandelervaring is niet noodzakelijk.

**** = geschikt voor mensen met een goede conditie die al enige ervaring hebben met trektochten. Er komt vaak technisch lastiger terrein in voor en/of langere dagen met meer hoogtemeters. Het zijn vaak huttentrektochten waarbij we lopen met een relatief lichte rugzak.

***** = geschikt voor de ervaren trekker die houdt van een uitdaging. Deze reizen vragen conditioneel meer uithoudingsvermogen en vaak gaan we (wild)kamperen, dus lopen we met een zware rugzak door afgelegen gebieden.