Het reisprogramma van BergBeleving

Inspriratie als leidraad

Reizen gaat over meer dan alleen je voortbewegen van punt A naar punt B. Het begint met inspiratie; een goed idee dat je zin geeft om iets nieuws te ontdekken. Die geestdrift vind je terug in onze reizen, want wij bieden alleen reizen aan naar plekken waar we zelf heen willen! 

Corona speelt gelukkig steeds minder een rol, maar voor de zekerheid heeft de VvKR richtlijnen opgesteld, lees er meer over in ons Covid-19 protocol.

Gepersonaliseerde reizen: op maat gemaakt

Zelf een reis samenstellen?

Wil je al jaren naar een bepaalde bestemming en/of heb je een vast gezelschap met wie je wilt gaan? Wij kunnen ook voor de kennis en kunde zorgen bij op maat gemaakte reizen. We denken dan mee met jullie reisplan en werken deze voor jullie situatie verder uit. Kijk bij Gepersonalisserde reizen voor meer info of stuur ons een bericht.

Ontdekkingstocht in de Mercantour - Frankrijk

Huttentrektocht ****

Vlak boven de Middellandse Zee op de grens van Frankrijk met Italië liggen de Maritieme Alpen. Het is een schitterend en vrij rustig wandelgebied met enorm veel dieren: gemzen, steenbokken, gieren en ook de wolf wordt hier regelmatig gezien. 

Werrie gidst de reis voor bergwandelen.com & er zijn nog een paar plekken vrij.

Datum: 18 t/m 25 juni (8 dagen)
Prijs: € 1078,-

Rondje Sulzfluh - Oostenrijk & Zwitserland

Huttentrektocht ***

Deze korte huttentrektocht in de Rätikon gaat langs 3 berghutten. Vanuit Oostenrijk lopen we om of over de Sulzfluh (2817m) naar Zwitserland en eindigen weer in Oostenrijk. Een geschikte tocht als eerste ervaring, maar zeker ook genieten van de hoge toppen en kleine bergpaadjes voor de ervaren lopers.

Werrie gidst de reis voor bergwandelen.com & er zijn nog een paar plekken vrij.

Datum: 7 t/m 11 juli 2022 (5 dagen)
Prijs: € 574,-

Klimsafari - Belgische Ardennen

Sportklimcursus basis - standplaats

Vanuit het mooie La Roche-en-Ardennes leer je in 5 dagen alle ins-and-outs van het klimmen. Afhankelijk van je startniveau kan je een IT, IV of OV-single pitch certificate behalen. We doen met de bus verschillende klimgebieden aan. Slapen doen we ook in de bus! Dat maakt het een extra bijzondere ervaring.

Werrie gaat als kliminstructeur mee met La Karavana – the outdoor hostelbus.

Datum: 21 t/m 25 september 2022 (5 dagen)
Prijs: € 685,-

Huttentocht op sneeuwschoenen ***

Ga mee naar het Kleinwalsertal in de Allgäuer Alpen, een relatief sneeuwzeker gebied. We maken een vierdaagse trekking langs twee berghutten. Inclusief instructie over lawines en looptechniek op sneeuwschoenen.

Datum: nieuwe datum volgend seizoen (5 dagen)
Prijs: +- € 652,- (n.t.b.)

Wildkamperen in Schotland

High Highland Way - Schotland

Kampeertrektocht *****

De High Highland Way is het vergeten broertje van de West Highland Way. Bovenlangs, uitkijkend op de riviertjes en valleien lopen we door de ruige heuvels. Als einddoel staat de beklimming van de Ben Nevis, Schotlands hoogste Munro, op het programma. 

Datum: voorjaar 2023 (9 dagen)
Prijs: +- € 775,- (n.t.b.)

hut in Schladminger Tauern

Schladminger Tauern Höhenweg - Oostenrijk

Huttentrektocht ****

Een uitdagende trektocht langs alpenweiden, granieten toppen en graatjes, rivieren, watervallen en meren. We lopen hoog in de bergen met adembenemende uitzichten op de omringende bergmassieven. ’s Avonds is het genieten van de Oostenrijkse keuken en gezelligheid.

Datum: zomer 2023
Prijs: /

Reisverhaal: Groeten uit Bulgarije...

Zomer 2021 zijn we op pad geweest met BergBeleving naar een vrij exotisch land!. Benieuwd hoe het geweest is? Lees dan: Bulgarije, land vol verrassingen!

IMG_20210815_090724

Globale zwaarte

Welke reis past bij jou? Dit is afhankelijk van je ervaring, conditie en je wensen. De “zwaarte” van een reis is afhankelijk van vele factoren. Zo loop je makkelijker 15km met 1500m hoogteverschil weg over mooie paden en met een lichte rugzak, dan klauterend over blokken met een volledige kampeeruitrusting. Bij elke reis hebben we bij “Voor wie?” beschreven voor wie een reis geschikt is. Voor het overzicht hebben we de reizen een aantal sterren (*****) gegeven.

*** = prima te doen voor iedereen met een goede basisconditie. Veel wandelervaring is niet noodzakelijk.

**** = geschikt voor mensen met een goede conditie die al enige ervaring hebben met trektochten. Er komt vaak technisch lastiger terrein in voor en/of langere dagen met meer hoogtemeters. Het zijn vaak huttentrektochten waarbij we lopen met een relatief lichte rugzak.

***** = geschikt voor de ervaren trekker die houdt van een uitdaging. Deze reizen vragen conditioneel meer uithoudingsvermogen en vaak gaan we (wild)kamperen, dus lopen we met een zware rugzak door afgelegen gebieden.