Gepersonaliseerde reizen - Reis op Maat

Zelf je reis samenstellen heeft zo zijn voordelen

Veiligheid, gemak, kennis en ervaring opdoen… Er zijn verschillende redenen te bedenken om een professional in te schakelen om een reis uit te werken voor jou en jouw reisgezelschap. Misschien heb je zelf al een heel specifiek idee in je hoofd en/of zijn er bepaalde randvoorwaarden waar rekening mee gehouden moet worden. Denk maar eens aan (kleine) kinderen of verschil in conditie en loopervaring. Hoe kan je het voor iedereen veilig, uitdagend en gezellig houden?

Misschien heb je zelf gewoon niet de tijd of de zin om je in het gebied te verdiepen, routes uit te zetten, alternatieven te bedenken, en geschikte accomodatie te zoeken en te boeken. Of misschien mis je de kennis en ervaring om hierover goede beslissingen te maken. Een ervaren wandelgids of IML inschakelen kan je behoeden voor vervelende en potentieel gevaarlijke situaties. Met een veilig gevoel op stap geeft je toch meer het gevoel van een zorgeloze vakantie.

Ook als je zelf meer wil leren over kaart en kompas, micro-navigatie, looptechnieken in verschillende soorten terrein, materialen of wildkamperen of je eigen grenzen wil verleggen, is het handig om dit onder begeleiding te doen.

Welke reden jij ook hebt om de organisatie en begeleiding uit handen te geven, wij vinden het in ieder geval hartstikke leuk om samen met jou om tafel te gaan zitten en met een passend voorstel te komen. Daarom zijn we dit bedrijf ook gestart: wij houden van reizen, van bergtochten en van het buitenleven en nemen anderen graag mee op avontuur!

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Ter inspiratie: reisvoorstellen binnen en buiten Europa

Scandinavië

Sneeuwschoentocht****(*)

Niets mooier dan een tocht op sneeuwschoenen door de uitgestrekte sneeuwvlakten van Scandinavië. We kunnen het zo comfortabel maken als we wensen: hotels, zelfvoorzieningshutten of wildkamperen. Rondane in Noorwegen is een prachtig gebied met bevroren meren, riviertjes, brede dalen en mooie wildkampeerplekjes. Ook het hoge noorden roept: Lapland! Op zoek naar stilte en het noorderlicht. Zelf de kachel en sauna opstoken, en een sneeuwduik om weer af te koelen.

Noorderlicht in Lapland

Dolomieten - Italië

Huttentrektocht****

De Dolomieten zijn een uitstekende uitvalbasis voor sportieve vakanties. Wij maken een trekking van hut naar hut door beboste dalen, alpenweide en rotsige bergen, langs kliffen en steile torens, en idyllische meertjes. Hierbij rijgen we verschillende Alta Via’s aan elkaar. Wij beginnen op relatief makkelijke paden om vervolgens meer de technische uitdagingen aan te gaan tijdens de tweede helft van de reis. En ’s avonds kunnen we weer op krachten komen in de gezellige hutten.

Dolomieten 2019

Serra Nevada Traverse - Spanje

Wildkampeertrektocht*****

Via de route “Los Tres Miles” (de drieduizenders) traverseren we de hoofdkam van de Sierra Nevada, Europa’s meest zuidelijke bergmassief. Met meer dan 25 toppen boven de 3000m kan je met helder weer 200km verderop Afrika zien liggen. Het is een wildkampeertrektocht voor avonturiers die kunnen genieten van het afgelegen ruige landschap zonder veel comfort. De zomer start hier al wat eerder, dus pak je korte broek in, maar zeker ook een warme trui voor ’s avonds bij de tent.

Uitzicht vanaf Mulhacén

Kaart en Kompas cursus

2-daagse workshop

Wil jij nooit meer verdwalen en altijd en overal weten waar je bent? Tijdens de cursus leer je de fijne kneepjes van het navigeren met kaart en kompas. De eerste dag staat de theorie centraal en de tweede dag maken we een wandel-/speurtocht om alle theorie in de praktijk te brengen. Aan het eind van de cursus voel je je vertrouwd met verschillende technieken om je positie en richting te bepalen. Deze cursus kan in overleg gegeven worden op een zelf gekozen bestemming.

navigatieoefening R Muller